Nieuwe sterke stijging van de prijs van de legeringstoeslag voor roestvrij staal

Tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne en de sterke spanning op de nikkelprijs, met name na de schorsing van de LME aan het begin van de maand, waardoor de prijs van een ton nikkel in één maand met 14.000 €/T is gestegen (een stijging met ongeveer 69%), is de prijs van de legeringstoeslag voor alle kwaliteiten sterk gestegen, terwijl in februari en maart een lichte daling werd opgetekend.

Er moet worden opgemerkt dat de prijs van de legeringstoeslagen van maand tot maand door de verschillende leveranciers wordt vastgesteld naar gelang van de kwaliteiten roestvrij staal die zij leveren.  Er zijn dus verschillen tussen de diverse leveranciers, maar de tendens is bij alle leveranciers dezelfde.

Deze verhoging van de prijs van de legeringstoeslag zal, in combinatie met een stijging van de staalprijs, leiden tot een sterke stijging van de prijzen van de verschillende soorten roestvrij staal.  Deze verhogingen zullen uiteraard variëren tussen de verschillende leveranciers en groothandelaars, afhankelijk van het soort verpakking (plaat, spoel, draad), de gevraagde hoeveelheden en afmetingen, de wals- of hardingskwaliteiten, enz.

Evolutie in tabel- en grafiekvorm