Prijsontwikkeling van de legeringstoeslag voor roestvrij staal – Januari 2022

Een daling van de prijs van roestvrij staal is niet te verwachten.  Zelfs wanneer het aandeel van het staal in de prijs van roestvrij staal niet in hetzelfde tempo toeneemt, zien we dat het aandeel van de legeringstoeslag, dat van maand tot maand varieert, in een indrukwekkend tempo blijft toenemen.  De prijzen van chroom en nikkel, de belangrijkste metalen waaruit de legeringstoeslag is samengesteld, staan nog steeds onder sterke druk op de internationale markten.

Uiteraard hangt de prijs van een bepaald materiaal, zowel in draad- als in plaatvorm, ook af van de gewenste hoeveelheden (MOQ) draaddiameters of -diktes (trek- en wikkelkosten of wals- en slittingkosten).

Prijsontwikkeling van de legeringstoeslag voor roestvrij staal

Aanbevelingen van Filame

Filame stelt alles in het werk om haar klanten zo goed mogelijk tevreden te stellen in functie van de beschikbaarheid van haar voorraden en die van haar leveranciers. Om de gevolgen van de situatie te verzachten heeft Filame een zeer groot leveranciersbestand ontwikkeld voor zowel de meest voorkomende staalsoorten als roestvast staal. Maar de voorraadstatus bij leveranciers is extreem laag, het is niet altijd gemakkelijk om materiaal binnen acceptabele deadlines te vinden.

Filame kan daarom momenteel noch de door haar klanten gevraagde leveringstermijnen noch het behoud van prijzen van de ene bestelling naar de andere of van de ene maand naar de andere garanderen. In het bijzonder zal Filame verplicht zijn de stijging van de materiaalkosten door te berekenen op basis van de materiaalvoorraden die zij op de markt kan vinden en de prijzen die zij van haar leveranciers krijgt.

Filame vraagt ​​zijn klanten om hun bestellingsprognoses voldoende van tevoren te sturen om hen de tijd te geven om het materiaal te vinden dat nodig is om aan hun behoeften te voldoen, terwijl ze te veel bestellen om de algehele situatie niet te verslechteren. Filame vraagt ​​haar cliënten niet te aarzelen om contact met haar op te nemen, zodat we samen de situatie kunnen analyseren en de beste manier van handelen kunnen bekijken.

Filame raadt haar klanten ook aan om direct na ontvangst van een aanbieding te bestellen om een ​​prijsverhoging tussen het moment van het aanbod en het moment van bestellen te voorkomen. De in een offerte aangegeven levertijden zijn naar beste schattingen van Filame gegeven, maar kunnen op dit moment niet worden beschouwd als een vaste verbintenis.

Dit is een nooit eerder vertoonde situatie waar alle aannemers zoals Filame mee te maken hebben en die buiten hun controle ligt. We publiceren regelmatig op onze website (www.filame.com) en op onze Linkedin-pagina (volg ons gerust op deze pagina) nieuws over de ontwikkeling van deze situatie.

Ontdek onze producten