Evolutie van de prijzen van de legeringstoeslag voor RVS

De prijs van de legeringstoeslag (het aandeel van chroom en nikkel) in de prijs van roestvrij staal blijft stijgen zonder dat een vermindering in zicht komt.  Dit aandeel vormt meer dan de helft van de kostprijs van roestvrij staal.

Bovendien moet eraan worden herinnerd dat de prijs van roestvrij staal die is van de dag van levering met de prijs van de legeringstoeslag van de lopende maand.  Gezien de prijsschommelingen kunnen leveranciers het zich niet langer veroorloven vaste prijzen aan te bieden voor perioden van meer dan een paar dagen.

Tenslotte blijven de spanningen op het gebied van de leveringstermijnen hoog en is het niet ongebruikelijk dat deze voor bepaalde soorten roestvrij staal op verscheidene maanden worden vastgelegd.

Evolutie van de prijzen van de legeringstoeslag voor RVS (E/kg)