Filame ontwikkelt zijn apparatuur voor kwaliteitscontrole

In het kader van de snelle ontwikkeling van haar activiteiten in bepaalde hightech sectoren (automobiel, luchtvaart, enz.) en om nog sneller te kunnen inspelen op de steeds hogere kwaliteitseisen van haar klanten in deze sectoren, heeft Filame haar automatische controlecapaciteit versterkt door de aanschaf van een nieuw Keyence 8010 dimensionaal meetsysteem.

Dit meettoestel, dat de mogelijkheden van Filame’s 3D inspectiebanken (Aberlink) voor nauwkeurige inspecties aanvult, maakt onmiddellijke en gelijktijdige metingen van meerdere onderdelen met een resolutie van 2 µm mogelijk.

Dit systeem maakt de gelijktijdige meting van maximaal 300 afmetingen in enkele seconden mogelijk zonder de noodzaak van positionering of referentie van oppervlakken en creëert onmiddellijke inspectierapporten met automatische berekening van Cp en Cpk en trendcurven.