Filame versterkt zijn 3D-printmogelijkheden

Filame investeert sinds meerdere jaren in 3D-printing, met name voor de productie van tooling voor de vervaardiging van prototypes van bandstaalproducten. Deze strategie maakt een aanzienlijke kostenvermindering mogelijk, en tegelijk een verhoging van de productiesnelheid. Filame zet haar strategie op dit gebied voort.

Zo heeft Filame, in het kader van de ontwikkeling van haar mogelijkheden om snel werktuigen te maken voor serieproducten, maar ook om haar capaciteit voor prototyping te versterken, onlangs haar mogelijkheden uitgebreid met de aankoop van een Creabot F430 3D-printer.

Naast een sterk verhoogde druksnelheid werkt deze printer hoofdzakelijk met nieuwe materialen* waarvan het grootste voordeel hun hardheid is.

Dit betekent dat Filame nu niet alleen prototyping gereedschap kan 3D-printen, maar ook productiegereedschap voor kleine series (bijv. kantgereedschap).  Bovendien maakt de Creabot F430 de productie mogelijk van complexere prototypes, de productie van uiterst nauwkeurige testmallen en zelfs de productie van reserveonderdelen voor ons machinepark.

De uitbreiding van de 3D-printcapaciteiten biedt Filame dus de mogelijkheid om deze producties aan te bieden tegen voordeligere kosten én met een veel grotere dimensionale precisie (0,03 mm).

* (PLA – ABS – HIPS – PC – TPE – Nylon _ PETG – AS – PP – PVA – met glasvezel ingewerkt – met koolstofvezel ingewerkt – metaalvulling – houtvulling)