Filame verhoogt zijn capaciteit in automatische hogesnelheidspersen

Bruderer BSTA 30

Filame heeft 3 Bruderer BSTA 30 automatische hogesnelheidspersen aangekocht.

Dankzij deze aanwinst kan Filame zijn productiecapaciteit voor kleine onderdelen in grote series aanzienlijk versterken, met name op het gebied van onderdelen voor de auto-industrie (quickie-ringen, starlock ®-ringen, asborgringen, Belleville-ringen, enz.), in staal of roestvrij staal, in verende of niet-verende kwaliteit.

Filame bevestigt hiermee haar positie als belangrijke speler op deze markten.

Deze Bruderer BSTA 30 persen hebben een capaciteit van 600 slagen per minuut, wat Filame een totale productiecapaciteit geeft van 108.000 stuks per uur op zijn drie persen.

Filame kan, indien gewenst, deze nieuwe persen uitrusten met multi-pallet afwikkelaars om de ononderbroken productietijd te verlengen.  Filame kan zijn persen ook configureren met een afvalversnipperaar aan de persuitgang of een bandoproller, afhankelijk van de behoeften aan snelheid en precisie.

Deze Bruderer BSTA 30 persen, gekoppeld aan Filame’s unieke know-how in het ontwerpen en vervaardigen van precisiegereedschappen voor hogesnelheidspersen, samen met haar reeds actieve machinepark op dit gebied, geven Filame een ongeëvenaard vermogen om aan alle productiebehoeften van haar klanten te voldoen voor kleine onderdelen in zeer korte doorlooptijden en voor zeer grote batches.